Bröllopsleverantörer Skåne

Att planera ett bröllop är inte lätt och det tar mycket tid och energi att hitta bra leverantörer och det kan ibland krävas många timmars googlande för att hitta de bästa. Jag vill hjälpa er hitta leverantörer som erbjuder fantastisk kvalitét och service i världsklass. Ni hittar allt från bröllopslokaler till den vackra och exklusiva ringasken.

Många av leverantörerna på denna sidan har jag haft nöjet att få jobba med, men där finns även de som jag hoppas en dag få möjlighet att jobba med. 
Alla företag som jag har samlat här har något gemensamt och det är otroligt hög kvalitét på det de erbjuder!

Bröllopskoordinator

Kanske vill ni planera varje sekund av bröllopet själv eller så vill ni ha hjälp från första sekund. De flesta koordinatorerna har olika paket för att ni ska kunna få hjälp med det ni önskar, allt från hjälp endast under er bröllopsdag upp till från det att ni bestämt er för att gifta er!

3 tips från en bröllopskoordinator att tänka på innan ni bokar en koordinator:
1. Innan ni bokar en bröllopskoordinator behöver ni hitta en som ni ”klickar” med.
2. Ni behöver veta vad som ingår och inte ingår i deras deras roll som bröllopskoordinator och i deras avtal.
3. Ni behöver även känna att koordinatorn är inspirerande och kan förverkliga era drömmar.

Bröllopslokaler

När man väljer en bröllopslokal så ska man välja med omsorg. Lokalen ni väljer behöver passa till den typ av bröllop ni vill ha, ni behöver känna ett förtroende med personalen som är ansvariga och sedan vill ni såklart att middagen och drycken ska vara himmelsk.

3 tips från en bröllopslokal att tänka på innan ni bokar er lokal:
1. Känn efter om såväl omgivningen och lokalen passar den stil ni tänker er och att ni får en bra dialog med ansvariga på platsen. 
2. Behöver det finnas övernattningsmöjlighet till er och era gäster? Kanske vill ni ha tredagars bröllop eller bara önskar en mer sammansvetsad stämning bland era gäster.
3.  Tänk igenom hur mycket/lite ni vill ordna med själva. Det är viktigt att ni själva ska kunna slappna av och njuta av att alla nära och kära har samlats för att fira dagen tillsammans med er.

Tips utanför Skåne

Videograf

Där finns 2-3 personer som ni under er bröllopsdag kommer att träffa mer än varandra, era gäster och det är fotografen och videografen. Vi finns där under alla delar av er dag, från de nervösa fnittren under förberedelserna till de känslosamma talen under middagen och allas bästa dansmoves på dansgolvet.

3 tips från en bröllopsvideograf att tänka på innan ni bokar er videograf:
1. Titta på många filmer.
Välj den videografen som får dig att känna saker trots att du inte känner paret.
2. Erfarenhet framför pris.
Som i det mesta annat man köper/anlitar får man vad man betalar för. En gedigen erfarenhet gör att du kan känna dig trygg med vetskapen om att din videograf får med alla viktiga beståndsdelar av dagen men även det där lilla extra.
3. Kolla hur mycket som ingår i priset.
Hos vissa ingår verkligen allt i priset, medan andra har tillägg för olika saker som drönare, långfilm m.m.

Bröllopsbutik & Designer

Vissa har drömt om vad de ska ha på sig på sin bröllopsdag sedan se var små, medans en del inte vet vad de vill ha på sig alls. Mitt tips är att gå in med öppet sinne och även testa klänningar man trodde att man absolut inte ville ha och inte låsa sig till en speciell klänningstyp. Välj något du känner dig bekväm i men den ska även spegla ert bröllop och speciellt dig som person.

3 tips från en bröllopsbutik att tänka på innan ni köper era kläder:
1. Ta hänsyn till vilket typ av bröllop det är.
Om det är i kyrkan, på stranden, i en lada eller kanske i skogen.
2. Vara öppen för att prova olika modeller på klänningar!
Även sådant som man kanske inte alls har tänkt sig, visar sig ofta bli den rätta.
3. Man ska känna sig uppklädd men inte utklädd.

Bröllopsbutik

Designer

Trycksaker

Trycksakerna är det som sätter stilen på ert bröllop och det börjar med hur ni väljer att era inbjudningar ska se ut. Välj ett företag som kan hjälpa er att designa de perfekta trycksakerna som speglar det typ av bröllop ni önskar.

3 tips från ett tryckeri att tänka på innan man beställer sina trycksaker:
1. Var ute i god tid!
Hur långt innan beror på hur pass skräddarsydda trycksakerna ska vara. Men det är alltid en del kommunikation fram och tillbaka för att få fram de perfekta trycksakerna. Ju tidigare ni är ute desto bättre, så ta gärna kontakt så fort datum och plats för bröllopet är spikat.
2. Färger på skärmen kan skilja sig lite från verkligheten.
Även om vi försöker eftersträva att det blir så identiskt som möjligt kan färger ändå variera lite från skärm till skärm. Det kan vara en bra idé att beställa ett prov-set för att se hur pappersfärgerna ser ut i verkligheten.
3. Vilken känsla vill ni förmedla med era trycksaker?
Oftast är en inbjudan det första gästerna ser och den kommer sätta den första prägeln på kommande bröllop. Det kan vara kul att våga leka med olika färger och detaljer som lyfter trycksakerna.

Florist

Med blommor kan man göra buketter, corsager, bordsdekorationer, blomsterväggar och mycket mer, bara fantasin (och budgeten) sätter stop för vad man kan göra med blommor. För att få blommor som är perfekt utslagna och som håller hela dagen så är det viktigt att gå till proffs. Mycket blommor på ett bröllop ger en känsla av lyx.

3 tips från en bröllopsflorist att tänka på innan ni bokar en florist:
1. Har floristen inspirerande bilder på sin hemsida/sociala medier där ni kan se hur floristen arbetar?
2. Erbjuder floristen en helhetslöning med dekorering på plats så jag själv slipper stå och dekorera på bröllopsdagen?
3. Känner jag förtroende för floristen, känns floristen säker på sin sak och ser fram emot att arrangera just era blommor?

Dekoratör & Dekorationer

Att dekorera vigselplatsen och bröllopslokalen kan göra mycket för bröllopets helhet. Man kan göra mycket själv, eller så kan man köpa eller hyra massvis av olika typer av dekorationer, t.ex. stora bokstäver med lampor i. Vet ni inte hur ni vill dekorera så kan man anlita en dekoratör som gör det åt er.

3 tips från en bröllopsdekoratör att tänka på innan ni bokar:
1. Vilken budget har ni till dekorationerna? Vill ni endast hyra saker eller vill ni även ha hjälp att sätta upp dekorationerna?
2. Prioriteringar. Vilka dekorationer/platser är viktigast att dekorera?
3. Prata med dekoratören innan ni bestämma er så att ni känner att dekoratören förstår er vision.

Makeup artist & Frisör

Det är makeup artisten som ska få dig att känna dig snygg och vacker under hela dagen. Sminket och håret ska sitta på plats hela dagen och klara av vinden, tårarna, massvis med pussar och svetten från alla timmarna på dansgolvet. Välj med omtanke efter vad du är ute efter. Tjejerna nedan är grymma på både makeup och hår.

3 tips från en makeup artist att tänka på innan ni bokar:
1. Var ute i god tid!
Många avvaktar med att boka makeup artister till sista stund, men vi blir snabbt uppbokade. Många makeup artister tar emot bokningar ett år i förväg.
2. Se till att makeup artisten du väljer är erfaren av just bröllop då vissa sminkprodukter innehåller ämnen som inte fungerar på bilder med blixt eller i direkt solljus. Bröllopssminkningar sticker ut en hel del mot vanlig sminkning och måste vara fotoanpassat. Glöm inte att alltid läsa rekommendationer!! Man vill inte ha en sminkös som avbokar samma dag eller som inte tar bröllop seriöst.
3. Känn efter så att ni klickar personlighetsmässigt eftersom det är svårt att få ihop ett bra samarbete där makeup artisten ska kunna sminka fram ditt rätta du, om man inte är på samma våglängd och kommer överens. 

Juvelerare & Smycken

Ringar och smycken överlag är ju så svårt att välja, det finns ju så mycket snyggt! Kanske vet du redan vilken vigselring du vill ha för att du funderade på det när ni valde förlovningsringar, eller så har du ingen som helst aning. Men bara ta det lugnt, det finns massvis av bra hjälp att få av riktiga proffs.

3 tips från en juvelerare att tänka på innan ni köper vigselringar:
1. Kvalitét
Din ring ska hålla i många år och utstå mycket slitage. Därför är det viktigt att ni väljer ringar som är gjorda i hållbara material som går att reparera. Vad gäller ädelsten är diamant bäst hållbarhetsmässigt men även dyrt, så fråga din guldsmed vad de har för alternativ.
2. Våga vara du!
Många är rädda för att göra lite udda val, som t.ex. välja en färgsten istället för en klassisk vit sten. Men välj med hjärtat, vilken sten blir du extra glad av att se? Välj den!
3. Få inte panik
Många tänker ”vad vill jag ha för ring hela livet?” och får därför panik. Men det är helt omöjligt att veta vad du kommer att gilla om 10 år, därför bör du välja någon du älskar just nu!

Ringask

Mycket fokus ligger på vilken ring man ska ha, men oftast är själva ringasken man få av butikerna stor, klumpig och inte alltid så snygg. Därför kommer här ett bonus tips på ett företag som gör snygga ringaskar.

DJ

Musik påverkar oss mer än man kanske kan tro och något som jag har upplevt under alla mina bröllop jag har fotat är att om man väljer bra musiker så sätter det tonen för dagen/kvällen. Har ni möjlighet så ha med Den även under minglet för mingelmusik och varför inte en saxofonist på det?

3 tips från en bröllopsdj att tänka på innan ni bokar:
1. Lyssna på rekommendationer, gärna från de ni litar på.
2. Vad får ni med i bokningen?
Ljud, ljus, miljöbelysning, trådlös mikrofon m.m.
3. Boka gärna ett personligt möte innan ni bestämmer er. Det är ett bra sätt att få en bild om hur seriös DJn är.

Solist

Det är något speciellt att stå bredvid personen man älskar under vigseln och höra låtarna man har valt sjungas av en duktig solist. När det är rätt låt med rätt solist så kan alla gäster börja gråta eller så kan man få partykänsla redan här.

3 tips från en solist att tänka på innan ni bokar:
1. Tänk på låtvalen och hur många låtar man vill ha och kontakta solisten i god tid med låtvalen.
2. Vilken känsla vill ni få fram i kyrkan/vigselplatsen?
Vissa vill ha glada låtar medan andra vill ha det känslosamt.
3. Ha en öppen dialog med solisten.
Passar låtarna solistens register och går det att lösa framträdandet precis som ni önskar?

Tårtkreatör & Konditor

Riklig choklad, syrliga bär eller uppfriskande fläderpannacotta. Det finns många olika smakkombinationer och ni ska hitta de smakerna som passar er.
En bröllopstårta behöver inte vara vit och flera våningar hög utan det går att få den i alla olika variationer, det viktigaste är att ni hittar en tårtkreatör eller konditor som med säkerhet kan göra det ni önskar.
Mitt bästa tips när det kommer till tårtan är att servera den till minglet efter vigseln, då sitter det perfekt med tårta och bubbel!

3 tips från en tårtkreatör/konditor att tänka på innan ni beställer tårta och andra godsaker:
1. Vad vill ni ha sagt med er bröllopstårta? Ska den berätta en historia eller vill ni ha en klassisk tårta?
2. Ta en funderare på vilka smaker ni vill ha och när ni vill servera den.
3. Ekonomin. En specialdesignad och personlig bröllopstårta är ett hantverk och det ligger mycket tid och kärlek bakom varje tårta.

Transport

Det är lätt att glömma bort att man kanske måste transportera sig mellan olika ställen under dagen och oftast går det att lösa med privat bil/taxi. Men kanske önskar ni att åka något annat fordon efter vigseln eller att gästerna ska börja mingla lite redan på väg till festlokalen och då är ju en buss perfekt!

5 SNABBA FAKTA OM MIG

1. Jag är född 1987 och bor med man, barn och katt i Örkelljunga.

2. Jag älskar rock och kan inte låta bli att sjunga med till Queens låt Bohemian Raphsody.

3. Jag kan slicka mig själv på näsan.
Videobevis finns under höjdpunkter på Instagram.

4. Jag älskar tatueringar, speciellt svartvita. Har själv 5 st, varav en är hela låten Best of you med Foo Fighters. (Jag sa att jag älskar rock.)

5. Jag tycker inte om att ha klänningar, så det är lite komiskt att jag har det på bilderna ovan. Har aldrig trivts i det men försöker gå utanför min comfort zon.

© Lizette Vånemo – Vånemo Photo 2022